Pääsiäisjärkytys

Figo järkyttyi

Olen järkyttynyt

Haluan ensiksi selventää, että Arttu on pääsääntöisesti oikein kiltti ja hyvä poika. Ei tee pahuuksia ja käyttäytyy kauniisti.

Toisinaan se kuitenkin huutelee aikalailla ja unohtaa sivistyneen kielenkäytön. Silloin sitä täytyy vähän muistuttaa, mutta ei sen kummempaa.

Nyt se kuitenkin on tehnyt jotain vallan mahdotonta! Pissi sänkyyn! Kahdesti! Ja lisäksi vielä pariin muuhun paikkaan eri aikoina.

Siitä seurasi se, että makuuhuoneen ovi on kiinni ja ihminen suihkutti sänkyyn sellaista ainetta, joka tuoksuu raikkaalta ja pitäisi poistaa kollinpissinhajut. Hyvin raikkaalta se kyllä tuoksuukin, hajunpoistosta ei vielä ole lopullista varmuutta.

Ei se Arttu mitenkään sairas ole, tai ei ainakaan näytä siltä. Uskoisin, että se vain on tyttöjen perään.

Mutta ei se kyllä anna oikeutta pissiä muualle kuin hiekkalaatikkoon. Hiekkalaatikkoon pissitään, ei muualle, niin meille on opetettu! Hertta (ja Noomi ja Namu) opetti Artulle ja Mimosa-äiti minulle.

Saatoin olla minä tai sitten se oli joku muu. NE vaikka.

14 Comments

 1. Arttu! Johan nyt on. Oletko jo muka noin iso poika? Ja kuule, vaikka omasta mielestäsi oletkin, niin pottahommat täytyy sujua silti kuten herrasmiehen tapoihin kuuluu.

  Tykkää

 2. Ups! Teilläkin on ollut pääsiäisyllätys! Toivottavasti seuraavaksi suhahtaa oikeaan paikkaan! Rapsutuksia Artulle ja Figolle! ❤

  Tykkää

  1. Joo, kyllä minä olen tänään pissinyt hiekkalaatikkoon. Ja eilenkin kerran. Mut sitä en kyllä kerro, että olenko pissinyt traakkipuun juurelle, vaikka ihminen on kysynyt! ~Arttu🧸

   Tykkää

 3. Jaahas, pikku-Artusta on kasvanut teini-Arttu ja tytöt on mielessä 😻 Olisikohan keväälläkin vaikutusta asiaan?
  Muistapa Arttu jatkossa käyttää hiekkistä tai muuten tulee pian koppakyytiä pölynimurissa semmoiseen paikkaan, josta tullaan pahan hajuisena ja vähän kevyempänä pois.

  Tykkää

  1. Olen minä harjoitellut lauluja ja rakkausrunojen kurnuttelua jo hetken aikaa. Tiedä vaikka joskus tarvitsisin, vaikka ainakin naapurin Misu onkin kuulemma leikattu. Eikä Misu kyllä meillä käykään, enkä minä Misulla. Olen silti sitä mieltä, että kissan on hyvä osata laulaa vähän ja kurnuttaa runoja! ~Arttu🧸

   Tykkää

 4. Voi Arttua ja etenkin voi Figoa! (Ja no, ihmisiäkin!) Toivottavasti tämä järkyttävä vaihe pian unohtuu historian hämärään. Meillä ei onneksi kukaan ikinä pissinyt mihinkään ennen leikuujuttua. Mutta vuosi sitten Musti pissi sänkyyn pariin kertaan, kun olisi halunnut yöllä ulos, mutta en päästänyt, kun siltä oli poistettu kaksi hammasta ja se ei saanut rouskutella myyriä silloin… se oli koettelemuksen aikaa meille kaikille. Tarinan opetus kuuluu: järjestä niin, että jos on hampaanpoistoja, niin niiden jälkeen vietetään pari viikkoa kaupungissa.
  Pikaista kotirauhan paluuta!

  Tykkää

  1. Kyllä meillä on ihan rauhallista. Saattoihan se olla, että Artullakin oli vaan tylsää (meillä täällä yleensä on!), ja se siksi lorautti, mutta joka tapauksessa nyt on pissitty hiekkalaatikolle.

   Eläinlääkärikäynnit ja niiden jälkeinen aika on aina koettelemus, sen vaan sanon!

   ~Figo

   Tykkää

 5. Ohhoh, siellä kasvetaan aikuiseksi! 😀 Tsemppiä kaikille osapuolille!

  Onko Arttu kiva pissiä sänkyyn? Minä en ikinä kerinnyt pissimään muualle kuin laatikkoon, ja sitten kävin lääkärissä ja sitten ei tehnyt enää mielikään pissiä ympäriinsä. Mut hei haluutko kuulla salaisuuden? Joskus Kassinen pissii silleen seisaaltaan ja osuu laatikon ulkopuolelle, vaikka se on vanha täti! Kerron tän siks että voisit kans sanoo että teilläkin se oli Figo, jos ihminen motkottaa. – Seppo

  Tykkää

 6. Kyllä kevätrunot ja – luritukset vaan kuuluu kollin kevääseen! Mutta ei lirutukset eli et voinut olla sä!

  Tykkää

Jätä kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s