Toinen ensimmäinen

Hei, tässä Arttu

Nyt kun on tämä tällainen päiväkirja, niin Figo ja Ihminen sanoivat, että mun olisi hyvä esittäytyä kans. Niin että hei vain kaikille! Olen Arttu. Olen Pinkkitassujen sukua ja synnyin mun veljien kanssa viime toukokuussa Naukulassa. Sitten elokuussa muutin tänne meille Figon ja Ihmisten luo.

Täällä meillä olen sitten tehnyt kaikenlaista. Normaaliin päivään kuuluu juoksemista ja kiipeilyä (meillä on sitä varten hyllyjä) ja nukkumista ja Ihmisten komentelua ja ehkä ulkoilua. Ja sitten vähän lisää kiipeilyä ja juoksemista. Ja aina välillä ruokaa, jos on hyvää ruokaa tarjolla. Raksut on hyviä ja possunsydän ja kananmaksa ja tonnikala ja seiti. Muiden ruoka-aineiden kanssa mietin erikseen onko se hyvää vai ei. Aina ei ole, ja joskus pitää ihan peitellä! Mutta raksut on hyviä. Mulla on sellainen automaattikin, jossa on aina raksuja, mutta ne on sellaisia erikoisallergiaraksuja, joita Figokin voi syödä, mutta jotka ei ole niin hyviä kuin mun omat. Figo tulee mun raksuista kauhean kipeäksi, niin että on oltava sellaisia, mistä se ei tule kipeäksi. Oikeasti Figon ei pitäisi päästä siihen automaatille, mutta meillä on kyllä systeemi siihenkin. Niin että sitten saan omia raksuja silloin, kun Ihminen vahtii. Onneksi se vahtii usein.

Figo on kiva. Joskus se kyllä komentaa mua, mutta ei se haittaa. Ymmärrän kyllä, että vanhempia kissoja ei saa järsiä. Mut kyllä se myös leikkii ja painii mun kanssa. Välillä voitan sen, vaikka se on mua isompi vielä. Ja sitten me nukutaan yhdessä aika usein ja pienempänä pyysin siltä maitoa. Nyt en enää (ainakaan usein) kun olen jo iso. Ja Figokin kyllä oli sitä mieltä jo, että isot pojat pärjää ilman maitoa.

Joskus me käydään Ihmisen kanssa ulkona. Nyt siellä on lunta, mutta toisaalta myös lennoston talvihuoltopaikoilla on paljon liikennettä. Ja koska olen karhu (mun oikea nimi on Pinkkitassun Ursus, ja se tarkoittaa karhua), ei mua haittaa vaikka olisi lunta ja pakkasta. Se kyllä vähän haittaa, kun on ne valjaat, ja Ihminen on kömpelö ja iso, eikä mahdu kuljemaan mistään, mutta ilman niitä ei kuulemma ole ulos mitään asiaa. Tänään kyllä meinasi käydä pahasti, kun mun valjaat meni rikki. Ensin olivat kunnossa, kun ne aina tarkistetaan ennen kuin ovi avataan. Sitten Ihminen huomasi, että ne on oudosti mun päällä ja nappasi mut heti syliin ja kantoi sisälle. Onneksi oli toiset valjaat, vaihdettiin ne ja mentiin uudestaan ulos, mutta ei se enää ollut sama asia. Ehkä jatketaan huomenna.

Ai niin ja sitten NE kävi meillä kerran. Tai ehkä kahdesti. Tiputtivat Ihmisen epäonnistuneen inkiväärikasvatuksen ja sit mun piti siivota NIIDEN jälkiä. Ja sitten seuraavana päivänä näin NIIDEN olevan vessan lattiakaivossa ja piti ottaa kansi pois ja katsoa oikein tarkasti!

Nyt mun pitää mennä iltahommiin ja komentelemaan Ihmistä. Kerron sitten lisää juttuja taas toisella kerralla.

Terveisin

Arttu

Hei olen Arttu. Tämän sinisen kulmissa on tupsut, joita mielellään ei saa nyppiä paljon.
Olen myös valjaissa ulkoileva kissa. Nakuna ei kuulemma ole mitään asiaa ulos.
Figo on kiva. Sen kanssa nukuttakin hyvin.

12 Comments

 1. Pirjo sanoo:

  Arttu sinä ihana❤️ Kovasti olet kyllä kasvanut! Paljon onnea sinulle Ihmisten ja Figon kanssa – kiva lukea kuulumisianne täältä!

  Tykkää

  1. Kissapojat sanoo:

   Kiitos ❤️ olen jo kasvanut aika paljon, mutta en meinannut vielä lopettaa. Painan jo 4,5kg ja se Friede oli kuulemma aikuisena sen painoinen. Figoa en saa vielä kiinni hetkeen. Kiitos myös teille, on kiva lukea täällä teidän kommentteja! Sano Kolleille terveisiä! Ja Ihminen lähettää pusuja niille. ~Arttu🧸

   Tykkää

 2. Sofi ja Olga sanoo:

  Hei Arttu! Sulla on tosi kivan kuuloista siellä Figon ja Ihmisten kanssa. Mutta se on huonompi juttu, että NE ovat käyneet teilläkin, meilläkin NE pudottivat ruohokasvatuksen. Onkohan NE nykyään erikoistuneet pudotteluun? PS. Mami on kuulemma rapsuttanut sua silloin, kun olit pieni ja vielä veljien kanssa Naukulassa. Nyt se lähettää ison kasan pusuja sulle. 😘

  Tykkää

  1. Kissapojat sanoo:

   Kiitos, mutta pusujen kanssa voitaisiin pitää maltillista linjaa. Tässä osoitteessa pussataan kissoja aika lailla muutenkin. ~Arttu

   Tykkää

 3. Saila sanoo:

  Ihanaa, Arttu! Hienoa, että aloitte taas bloggaamaan. Sullahan on jo kokemusta tästä asiasta Naukulassa, ja Figo tietää jo kaiken, ja ihmisetkin osaa. Joten varmasti sujuu hyvin!

  Tykkää

  1. Kissapojat sanoo:

   Kiitos. Joo, Naukulassa oppi monenlaisia asioita, vaikka olinkin silloin vielä aika pieni, enkä kaikke ymmärtänyt! ~Arttu

   Tykkää

 4. Max sanoo:

  Raksuja ei voi koskaan saada liikaa! Mieluummin söisi vain niitä hyviä, mutta syö sitä muutakin.

  Tykkää

  1. Kissapojat sanoo:

   Hyvää ruokaa kyllä syö mieluummin kuin vähemmän hyvää! ~Arttu

   Tykkää

 5. Sinulla on asiat hyvin, ihan niin kuin veljilläsi. Sepä vasta on kissanelämää, se. Että ei muuta kuin matot ruttuun vaan ja menoks, Arttu-poikani.

  Tykkää

  1. Kissapojat sanoo:

   Hei äiti! Joo, tänäänkin on rutattu mattoja aikalailla. Meillä ei kuulemma oikein koskaan ole matot kohdillaan tätä nykyä, mutta ei se haittaa. Ja sit mua kanssa sanotaan joskus Mahdottomaksi, mutta ei sekään haittaa. Terveisiä kaikille teille! ~Arttu

   Tykkää

 6. Kiskatit sanoo:

  Moi Arttu ♥ Me fanitetaan sua ihan täysillä vaikka ookki vielä tommonen pikkujäbä. Niin ja aina tuut olemaankin pikkanen meidän silmissä.
  – Rokkimimmit –

  Tykkää

  1. Kissapojat sanoo:

   Sukulaistädit! Kiitos, joo, voin mää olla teille pikkujäbä aina, kun te kumminkin ootte mua vanhempia aina. Mut en kyllä ajatellut jäädä kovin pieneksi, vaan meinasin ainaskin Sulon kokoiseksi kasvaa! ~Arttu

   Tykkää

Jätä kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s